Aftaleret?
Når man som leverandørvirksomhed har været igennem en langvarig proces med drøftelse af muligheder og specifikationer med en kunde for eksempel i forhold til udviklingen af et nyt produkt, er det ikke altid let at finde ud af, om man har lavet en aftale om at påbegynde udviklingen eller ej.
Det sker jævnligt at virksomheder står med håret i postkassen, fordi de begynder at udvikle et produkt, som de tror en anden virksomhed har bestilt. Viser det sig at være en misforståelse er kunden nemlig ikke forpligtet til at betale for produktet og en masse tid og penge kan være spildt. Derfor er det vigtigt at have styr på sine aftaler. Her kommer vi ind på, hvad aftaleret konkret omhandler.
Uden aftale ingen regning
Der er mange tilfælde, hvor man kan blive i tvivl om, hvornår en aftale for eksempel er bindende eller, hvordan en aftale skal fortolkes og, hvem der kan forpligte en virksomhed. Før en virksomhed går i gang med at opfylde en eventuel aftale, skal de først og fremmest undersøge om aftalen egentlig er indgået.
Er man som virksomhed gået i gang med at opfylde aftalen og efter et stykke tid så finder ud af, at den slet ikke er indgået hænger virksomheden selv på de økonomiske udgifter, der har været i forbindelsen med aftalens opfyldelse. Derfor vær helt sikker inden I går i gang.