Advokatforbehold

advokatforbeholdEt advokatforbehold anvendes og tegnes i forbindelse med køb og salg af en bolig. Men hvad er et advokatforbehold, og hvilke fordele er der ved forbeholdet? Vi fortæller dig, hvorfor det er vigtigt for dig, at du får et advokatforbehold, når du står midt i en ny boligsituation.

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold er købers ret til at skrive under på en købsaftale af en bolig for dernæst at gennemgå aftalen med sin advokat. Er aftalen ikke i orden ifølge advokaten, kan du annullere den på trods af, at du har skrevet under. Det vil du også kunne under normale omstændigheder, men det vil koste dig 1 % af købesummen. Med et advokatforbehold bliver det “gratis”.

Ligeledes kan et advokatforbehold være forbeholdt sælgeren, som på samme måde kan annullere sit salg, hvis det anbefales af advokaten.

Du skal selv sørge for at få et forbehold i hus

Der er ikke automatisk indgået et advokatforbehold i en købs- eller salgsaftale. Derfor er det noget, du selv skal være opmærksom på. Det er dit ansvar at få et forbehold med i aftalen, såfremt du ønsker det. Derfor er det vigtigt, at du ved, det er ikke er en standardprocedure.

En stor fordel for dig

1 % lyder ikke af meget, men hvis du har købt et hus til to millioner, koster det dig 20.000 kroner at annullere aftalen. Dette kan undgås med et advokatforbehold. Men forbeholdet er ikke kun en økonomisk sikkerhed for dig, det er også en mental tryghedsfaktor at vide, at du kan skrive under for dernæst at gennemgå købet eller salget med din advokat uden konsekvenser. Derfor er det vigtigt for dig, at du får et advokatforbehold med i aftalen.

Ejendomsmægleren varetager sælgers interesser

Et advokatforbehold er klogt at have både som sælger og køber, men særligt som køber er det vigtigt med et forbehold. Sælgeren har en ejendomsmægler, der varetager sælgeren interesse, som er at sælge boligen til den højeste pris. Det er ligeledes i mæglerens interesse. Derfor gør du klogt i at have en boligadvokat på din side, som kan sørge for et advokatforbehold samt tjekke, at købsaftalen er en fin aftale for dig.

Hvad koster en advokats hjælp?

Når du køber en bolig, er det værd at investere i en advokats hjælp. Heriblandt et advokatforbehold. Det er svært præcist at sige, hvad hjælpen koster, men 6.000-8.000 bør kunne gøre det. Det er godt givet ud, når du i forvejen skal investere mange penge i en bolig. Det giver dig både en økonomisk og mental tryghed.

Du kan med fordel forhøre dig hos flere advokatfirmaer. Dertil findes der specialister i form af boligadvokater. Giv dig selv de bedste muligheder ved at vælge en, du stoler på.
Læs mere om boligadvokaternes arbejde her

Du kommer langt med sund fornuft

Du skal vide, at der er noget, der hedder et advokatforbehold, og at det altid er en god idé at få sådan et i forbindelse med salg eller køb af en bolig. Derudover kommer du langt med sund fornuft. Tænk dig om og vær grundig. Læs aftalen mere end én gang, og skulle du være i tvivl om noget, kan du kontakte din advokat.
Det kan være en fordel at få lavet et testamente ved en bolighandel, så din samlever eller børn er sikret .

En bolighandler skal ikke være en proces, hvor du skal skynde dig. Du har den tid, du synes, det skal tage, og hvis du har brug for lidt betænkningstid, er det altid en god idé.