Boligadvokat

BoligadvokatHvis du vil være sikker på at dit boligkøb forløber uden ubehagelige overraskelser, anbefales det, at du tager kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe dig med at holde styr på alle de aspekter, der har betydning for, om du bliver en glad og tilfreds ejer i årene fremover.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat, der har specialiseret sig i alt det, der har med investering i boliger at gøre. De har selvfølgelig en solid juridisk fundering og kender alle de juridiske faldgruber, der kan forekomme i en ejendomshandel. De ved også noget om boligmarkedet og kan være behjælpelig ved selve forhandlingen, hvis du ønsker det.

Husk at ejendomsmægleren er sælgerens rådgiver

Man skal være varsom, hvis man ikke engagerer en bolig advokat som rådgiver. Mange glemmer at den ejendomsmægler, som er tilknyttet salget, er engageret af sælger og derfor ikke er uvildig. Ejendomsmægleren er derfor ikke egnet at benytte som rådgiver, når man har køberens sko på. Man kan således være lidt på herrens mark, hvis man køber en bolig uden en boligadvokat tilknyttet. Der er mange ting der kan gå galt og få negative konsekvenser fremover.

Et eksempel

Et eksempel på noget, der kan give en ubehagelig overraskelse, kan være, hvis du gerne vil investere i en bolig, der har en lejer. I det tilfælde, skal man holde tungen lige i munden og være sikker på at købskontrakten er korrekt udfyldt. Hvis det er en lejer, der kun lejer et værelse er det knap så farligt. I det tilfælde kan både sælger og du opsige lejeren med en måneds varsel. Det kan betyde at du ikke disponerer over hele dit hus i en måned. Det kan være irriterende man dog overkommeligt. Er det derimod tilfældet at lejeren lejer hele huset, så kan lejeren kun opsiges, hvis du selv ønsker at bo i huset. Du kan altså ikke bare skifte lejeren, hvis du ønsker det. Vil du selv bo i huset, kan du opsige lejeren, men med et års varsel! Det vil sige, at der kan gå et år, før du selv kan flytte ind i huset. Det kan jo have voldsomme konsekvenser, hvis man ikke har et andet sted at bo eller ikke har råd til to boliger.

Områder Boligadvokaten bl.a. hjælper dig med

Få en boligadvokat som rådgiver

Der er utrolig mange ting at holde styr på i en bolighandel og de fleste mennesker ved ikke ret meget om de juridiske faldgruber, man kan komme ud for. Derfor er det en meget god ide at få en boligadvokat til at tjekke alle papirer, der har med handlen at gøre, godt igennem inden du skriver under. Dermed kan du undgå at havne i en situation, der enten er uoverskuelig rent økonomisk eller vil have anden negativ betydning for dig og din familie.

Indskriv et advokat forbehold

En anden rigtigt god ide for at opnå en sikker handel, er at få indskrevet et advokatforbehold, hvis ikke din boligadvokat har mulighed for at kigge kontrakten igennem, inden du sætter din underskrift. Hvis du får et advokatforbehold skrevet ind i kontrakten, er du ikke bundet af kontrakten før din advokat har sagt god for den. I det hele taget vil en boligadvokat sørge for at du kan sove roligt om natten og får et tilfredsstillende og sikkert boligkøb.

Boligadvokat priser

Priserne spænder fra omkring 5.000 – 10.000 kroner inkl. moms. Det er forskelligt hvad prisen indeholder og typisk vil du opleve højeste priser på selvsalg af bolig og projektsalg.

Sørg for at gennemlæse de tilbud du indhenter og sammenhold hvad der indgår i prisen.

Overvej at få et samlet tilbud på boligadvokatens ydelser og eventuelt testamente, sameje eller ægtepagt.