Køberrådgivning

køberrådgiver til boligkøbNår du har fundet en bolig som passer til familien og økonomien, er det vigtigt at du alliere dig med en erfaren køberrådgiver, der kan hjælpe dig med at få handlen på plads.

Hvad er en køberrådgiver

Meget ofte og næsten altid, er en køberrådgiver en advokat specialiseret i boligkøb og salg, med andre ord det vi kalder en boligadvokat.

Det kan dog også være en person, som ikke nødvendigvis er uddannet advokat f.eks. en ejendomsmægler der også kender juraen og handlens forløb grundigt.

Hvad hjælper køberrådgiveren med?

Alt efter hvem du vælger vil du typisk blive præsenteret for en pakkeløsning hvor forskellige dele af boligkøbet er inkluderet.

Det kan være en pakke hvor du kun modtager rådgivning i forbindelse med tinglysning af skødet eller som de fleste anvender, en samlet pakke, hvor køberrådgiveren hjælper dig med alt i hele bolighandlen og først siger farvel, når du har fået nøglen.

Hvilke områder hjælpes du med i bolighandlen?

Tilstandsrapporten

Den vigtigste del af en bolighandel, hvor man som køber meget ofte overser mange områder og negligerer dem, fordi man som køber er forelsket i boligen og bare gerne vil have den.

Her vil en erfaren køberrådgiver gå helt i dybden med rapporten og stille spørgsmål til dig f.eks. om du er klar over der er angivet flere K3`ere i kælderen og du bør forvente enten store udgifter til udbedring -eller kælderen ikke kan benyttes,

Det er nemlig sådan at de tig, som nævnes i tilstandsrapporten IKKE dækkes efterfølgende af ejerskifteforsikringen.

Er der f.eks. angivet,a t der er tegn på fugt ved en terrassedør, ja så er der intet at komme efter hvis du senere opdager den er komplet råden og der er blevet malet oven på det rådne træ.

Tilstandsrapporten skal derfor ses som en form for ansvarsfraskrivelse fra ejerskifteforsikringens side.

Alt hvad der er nævnt, ja det dækker de ikke.,

Det er derfor enormt vigtigt, at den køberådgiver du anvender har mange års erfaring med bolighandler og kender alle de ”Røde flag” i en tilstandsrapport, så det er let for køberrådgiveren at gøre dig opmærksom på, hvad der fremtidigt kan blive til en omkostning.

Alt det andet ved boligen

Der kan være tinglyst underlige servitutter på ejendommen, som fremadrettet kan være uhensigtsmæssigt og svært at leve med, her vil det typisk være stier og adgang via grunden, som kan være meget generende.

Det vil en dygtig køberrådgiver naturligvis tjekke og oplyse, så oplysningerne tages med i handlens overvejelser.

Andre områder som f.eks. radon, kloakering og vejlaug -eller grundejerforening er også områder, hvor man ofte overser informationer, men hvor den erfarne køberrådgiver ser dem med det samme og oplysninger om forpligtelserne.

Køberrådgivning – Få en erfaren rådgiver på din side

Ejendomsmæglerne blev juridisk fritstillet i 2015, hvor de fik lov til kun at repræsenterer sælgerens rolle i handlen.

Derfor vil du møde en ejendomsmægler, der viser ejendommen frem og fremhæver alt det positive, men ikke viser / nævner de negative sider af ejendommen.

De arbejder for sælger og deres interesse er at lave et salg.

Det er derfor meget vigtigt, at få en kyndig køberrådgiver på din side, så du får fuld indsigt i boligens positive og negative sider.