Advokat priser

Selvom timeprisen varierer fra advokat til advokat, kan du regne med, at den ligger et sted mellem 1000 kroner og 2500 kroner. Det er her vigtigt, at du skelner mellem en jurist og en advokat. Det er nemlig to meget forskellige ting. En jurist har en kandidatgrad i jura fra et universitet og altså en 5-årig uddannelse. Det sammen gælder en advokat, men i tillæg har en advokat været ansat i 3 år som advokatfuldmægtig i et advokatfirma. Det svarer til at være i en slags mesterlære, hvor man ofte specialiserer sig indenfor et bestemt felt.

Det vil sige, at en advokat ender med en uddannelse på 8 år. På grund af den længere uddannelse og det højt specialiserede arbejdsfelt vil advokaten oftest koste mere i timen end juristen. Man kan vælge at få rådgivning af en jurist fremfor en advokat, men du skal være opmærksom på, om det overhovedet kan svare sig, da en advokat måske har mere erfaring indenfor det pågældende felt og derfor kan gøre arbejdet hurtigere og dermed måske billigere.

Opgaver med faste priser

Advokater i Danmark er i langt højere grad end tidligere begyndt at tilbyde nogle ydelser til faste priser. Det kan være oprettelse af testamente eller rådgivning ved boligkøb. Ved den type ydelser kan du altså få oplyst den præcise pris, inden advokaten går i gang. Det er jo en klar fordel på forhånd at vide, hvad det koster, så man kan tage højde for det i sit budget og ikke skal gå og spekulere på, hvad rådgivningen mon løber op i. Herunder er der tre eksempler på denne type ydelser og, hvad de ofte koster:

  • Oprettelse af et testamente koster typisk 3000 kroner eller lige der omkring.
  • Rådgivning ved boligkøb og dertilhørende dokumenthjælp koster typisk mellem 5000 kroner og 10.000 kroner.
  • Rådgivning i forbindelse med skilsmisse og dertilhørende dokumenthjælp koster typisk mellem 2000 kroner og 5000 kroner.

Grunden til at advokater kan give en fast pris på disse opgaver er naturligvis, fordi det drejer sig om en standartprocedure. Hvis det drejer sig om en unik og specifik sag vil det sjældent være muligt at fastsætte en pris fra starten af. Så er der ikke anden udvej end at betale regningen, når den kommer uanset størrelse.

Afgræns rådgivningen præcist

Du kan altså sagtens risikere at advokatens rådgivning bliver dyrere end forventet. Det man kan gøre, hvis det i udgangspunktet drejer sig om en fastprisopgave er at afgrænse meget specifikt, hvad det er du ønsker hjælp til, hvis det er noget, der kommer ud over den specifikke ydelse, som du har fået en pris på.

Du kan med stor fordel bede om en pris, før arbejdet sættes i gang.

Har du for eksempel fået en pris, der hedder 1500 kroner for at få stiftet et anpartsselskab, men du så også har brug for rådgivning angående stiftelse af et holdingselskab og et driftsselskab og måske også har brug for skatterådgivning, så kan det pludselig løbe op. Derfor er det vigtigt, at du nøje udspecificerer, hvilke ting det er, du ønsker hjælp til og beder specifikt om ikke at modtage rådgivning ud over det, medmindre der foreligger en aftale om det.

Det betaler sig at tjekke priserne

Ageras hjælper hvert år tusinder med at indhente tilbud på advokatpriser og de har lavet lidt statistik, der tydeligt viser, at det bestemt kan betale sig at undersøge priserne

Boligadvokat: 1010 gange er der indhentet 3 boligadvokat tilbud.
I gennemsnit er de billigste på 3920 og de dyreste på 5766.
Der er dog også forskel på, hvad hvert tilbud indeholder, så husk ikke kun at se på prisen.

Priser for hjælp til selvsalg af bolig og lejlighed ligger højere og typisk på omkring Kr. 10.000

Dødsbo: 170 gange er der indhentet 3 tilbud på bobestyrer advokat.
I gennemsnit er de billigste tilbud på 12.402 og de dyreste i snit på 18.772 .

Testamenter: 800 x 3 tilbud på testamenter er indhentet og snittet på de billigste er Kr. 1.824 og de dyreste Kr. 2.801.