Boligkøb guide

boligkøb guideStår du og skal købe en ny bolig, kan det være en uoverskuelig og dyr proces. For hvordan er de juridiske regler, og hvilke faldgruber skal du holde øje med?
Du kan spare dig selv for mange penge og ærgrelser ved ar læse denne mini guide.

Vi har lavet en guide i punktform med de vigtigste ting i forbindelse med dit boligkøb. Læs mere her, og få det vigtigste fortalt på en let og overskuelig måde.

Et boligkøb kan deles op i to faser

Et boligkøb består i store træk af to faser. I den første fase indgår du en aftale med sælger. Her bliver I enige om:

Prisen for boligen
Overtagelsesdato
Tegning af ejerskifteforsikring

Den anden fase er lidt mere kompliceret og går overordnet ud på, at fase et skal udføres rigtigt. Det omfatter blandt andet:

Købesummen skal overføres til sælgeren
Din ankomst til ejendommen skal tinglyses
Udarbejdelse af refusionsopgørelse

Få styr på bolighandlen med en professionel Boligadvokat – få 3 uforpligtende tilbud her

Sådan er proceduren

Vi præciserer lige de to faser lidt, så du står bedre rustet til dit boligkøb.

Sådan er den samlede proces:
Du og sælger indgår en aftale om handlen. Som køber er det altid klogt at få et advokatforbehold tilføjet i aftalen. Det sikrer dig et bedre udgangspunkt, hvis du skulle fortryde dit køb
Ejendomsmægleren, som sælger boligen, vil tilsende dig papirer. Disse skal gennemgås med en advokat, så du får de bedste vilkår. Herefter vil din advokat give en vurdering af købsaftalen. Er alt i orden, vil din boligadvokat sende aftalen til godkendelse,

Du er nu klar til at betale sælgeren. Kan du ikke betale hele beløbet, hvilket er meget sandsynligt, stiller du en bankgaranti. Ydermere klares yderligere forbehold, som er aftalt
Skødet underskrives af dig og sælger med NemID. Herefter anmeldes købet til tinglysning. Det kan du læse mere om her
Den endelige tinglysning sker, når sælgers gæld og dit lån er tinglyst. Dernæst kan en ejerskifteforsikring tegnes
Du betaler nu resten af købesummen, hvis du mangler at betale et restbeløb
Skulle der være opstået økonomiske mellemværender mellem dig og sælger, udarbejdes de ved hjælp af en refusionsopgørelse
Sælgeren får penge fra salget, når vedkommendes tinglyste gæld ikke fremgår af tingbogen længere

Sørg altid for at have en advokat med på sidelinjen

Det var det. Et huskøb består ikke af mere. Lyder det overvældende? Det er ikke slemt, men du kan forenkle din del markant ved at have en advokat med på sidelinjen. Det anbefales altid, at du har en advokat med i din boligkøbsproces. Din advokat kan hjælpe dig med:

at varetage dine interesser
at tjekke købsaftale igennem og tjekke, at den er i orden
at rådgive omkring forsikringer
at stå for tinglysningen
at udarbejde refusionsopgørelse
at være din støtte

Derfor er det meget vigtigt, at du har en advokat med i dit boligkøb. På den måde får du de bedste vilkår, og det giver dig ro i kroppen at have en fagmand med ind over købet.

Grundighed er nøglen

Når du køber en bolig, er det klogt at undgå forhastede beslutninger. Vær grundig, når du vælger din bolig, vær grundig, når du læser købsaftalen igennem, og vær grundig, når du låner i banken.

Grundighed er nøglen til et succesfuldt boligkøb, og det er bedre at læse tingene én gang for meget end én gang for lidt. Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte din advokat. På den måde sikrer du dig, at det hele går rigtigt til, og at du får lavet et boligkøb, du bliver glad for fremadrettet.