Skal du fremleje din lejlighed? Det skal du vide

Skal du fremleje din bolig? Der er mange penge at tjene, hvis man eksempelvis skal på ferie, og man er villig til at fremleje sin lejlighed. På den måde kan man få mulighed for at få dækket sin husleje, mens man er afsted, og det må derfor siges at være ganske fristende. Der er da også mange danskere, der har benyttet sig af denne løsning. Der er dog en række ting, der er gode at være opmærksom på i den forbindelse. Hvis du ikke sætter dig ind i disse ting, kan det hurtigt ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse for dig. Gør derfor dig selv den tjeneste at læse med her, inden du fremlejer din lejlighed.

Tjek, om du overhovedet kan fremleje din bolig

regler for fremleje af lejlighedFørst og fremmest skal du selvfølgelig tjekke op på, om det overhovedet er muligt for dig at fremleje din bolig. Det forholder sig nemlig sådan, at der er visse andelsboligforeninger og ejerforeninger, der ikke tillader, at man lejer sin lejlighed ud. Herudover skal du være særligt opmærksom på, at du skal have udlejers tilladelse, såfremt du er lejer. Hvis du ikke har denne tilladelse, kan det i værste fald hænde for dig, at du bliver smidt ud af din lejlighed, imens du er på ferie. Det er din udlejer desuden i sin gode ret til, og der er derfor ikke noget juridisk, du kan gøre ved det.

Vigtigt at udarbejde skriftlige aftaler

Har du tjekket op på alle de ovennævnte ting, skal du herefter udarbejde en fremlejekontrakt. Det er nemlig en rigtig god idé, at man sørger for at udarbejde alle aftaler skriftligt. Ydermere bør man altid tjekke både vand- og elmåler, og det skal man naturligvis sørge for at gøre, før de nye flytter ind i lejligheden.

Du bør desuden huske at tage nogle billeder af din lejlighed som dokumentation. Man kan desværre være uheldig at få nogle mennesker ind i sin bolig, der ikke har nogen interesse i hverken at rengøre eller vedligeholde din lejlighed, og som derfor ødelægger det hele. Er det tilfældet, kan udlejningen hurtigt ende som en katastrofe, men hvis du husker at tage billeder, har du juridisk dit på det rene.

Få hjælp til at holde styr på det økonomiske

Som tidligere nævnt kan man tjene mange penge på at udleje sin lejlighed, mens man er på ferie. Dog skal du huske på, at du naturligvis selv skal betale skat af samtlige indtægter, du tjener ved at fremleje din lejlighed. Det gælder uanset, hvordan du har valgt at formidle udlejningen.

Har du behov for et program, der hurtigt og nemt kan holde styr på dit regnskab i forbindelse med dette, findes der et helt nyt regnskabsprogram, der med garanti kan gøre det let for dig. Du skal dog huske på, at du udelukkende skal betale skat af den lejeindtægt, som overstiger bundfradraget. Herudover kan du også bestemme dig for at betale skatten af lejeindtægten ved hjælp af et såkaldt regnskabsmæssigt fradrag. Der er således ingen tvivl om, at der er mange økonomiske aspekter at have styr på ved en udlejning, hvorfor et regnskabsprogram kan være en kærkommen hjælp.

Tjek op på din forsikring forinden

Endelig er det meget vigtigt, at du sørger for at tjekke op på, hvordan du er dækket ind, såfremt uheldet skulle være ude.

Man kan som sagt ikke vide, hvilke typer mennesker man udlejer sin lejlighed til. Derfor skal du sætte dig ind i, hvordan du er dækket af din forsikring, og det skal du selvfølgelig gøre, inden du giver dine nøgler væk. Det gør sig nemlig gældende, at der er en række ting, som en indboforsikring ikke dækker, når du giver andre adgang til din bolig. Det er derfor også vigtigt at være opmærksom på dette.